NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Natec Genesis P10 Gamepad - Teardown, Unboxing

Ultima data cand am folosit un gamepad la calculator, a fost pe vremea placilor de sunet cu port pentru joystick. Atunci am combinat un controler de la consola Terminator II (clona Nintendo) cu un joytick rupt, obtinand un gamepad functional, recunoscut de PC ca joystick. Din pacate a ajuns la gunoi demult, ar fi un subiect interesant, insa azi nu mai merita sa lcrezi zile intregi la asa ceva, deoarece chinezii iti aduc gamepaduri pe USB la doar ~20Lei... si nu necesita niciun driver:


Cum puteti vedea are crucea directionala, 8 butoane de actiune si butoanele SELECT/START. Tehnologia folosita este aproape identica cu tehnologia din controlerul Terminator II, adica contacte activate de o membrana de cauciuc.


O constructie destul de solida pentru acest pret. Am gasit o singura problema semnificativa: unul dintre suruburi ... nu avea forma corecta:


Nu-mi dau seama cum a ajuns acest surub in gamepad, deoarece nici lungimea nu se potriveste. Am inlocuit-o si acum gamepad-ul a intrat in parametri normali.

Am incercat gamepadul cu emulatorul BSNES, care este compatibil cu 8 tipuri de ROM-uri retro. Emulatorul este setat pe tastatura, insa din meniu se poate selecta butoanele separat pentru fiecare tip de consola. Teoretic se poate folosi si cu tablete/telefoane Android, insa necesita  aplicatie (un fel de driver) in care deocamdata nu am gasit setarile potrivite. In curand voi crea un video si o postare si despre folosirea gamepadului cu Windows si Android ... dupa ce m-am informat despre restrictiile impuse de Japonezi pe clipurile youtube, care contin imagini sau sunete Nintendo.

Vezi pretul actual al gamepadului la eMAG: Natec Genesis P10 Gamepad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu