NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand orice prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tastatura Natec Scalar pentru tablete 8"

Am vrut sa cumpar o tastatura, care seamana cu tastatura de laptop cu mcanism "X-scissor", insa nu se prea gasesc pe piata. Mai demult am incercat un model A4Tech la 60Lei, insa avea un feel total diferit si nu se puteau apasa tastele din orice unghi. Neavand pe ce cheltui un voucher PCGarage de 37 lei, am decis sa-mi cumpar o tastatura de tableta si gamepad, de la Natec, costand 22 respectiv 19Lei.


Coletul a fost livrat de SameDay Courier, cu o zi intarziere si cutie putin avariata. Pe langa asta soferul nu m-a gasit din prima, a trecut de 4 ori prin fata casei, desi am explicat de mai multeori unde stau ... si numarul e scris pe cladire, deci NO COMMENT. Pana acum nu am patit asa ceva, aprox. 100 colete au ajuns fara probleme, chiar si prin SD Courier, dar alt sofer.

Pana la urma important este ca produsele sunt deja in posesia mea si am putut sa le studiez. Mai sus poti vedea clipul de unboxing, insa eu am mers mai departe, am desfacut tastatura:


Cum se poate vedea, intreaga "geanta de tableta" este construita din carton si piele sitetica ... cu cateva elemente metalice, magneti, adezivi, ata ... si tastatura. (A trebuit sa intrerup filmarea, deoarece mi-am taiat degetul, a doua oara aceeasi saptamana).


Dupa ce am eliberat tastatura dintre cartoane, am taiat o bucata de parchet laminat, pe care s-o montez. Mi-a trebuit ceva stabil, altfel nu as putea folosi tastatura zilnic cu desktop:


Am aplicat un pic de adeziv DIY (un Prenadez mai puternic, de la Bison), am lasat sa usuce cam 10 minute, dupa care am apasat tare ~45 minute. Teoretic o apasare ferma era suficienta, dar inca nu am folosit acest adeziv si vroiam sa fiu sigur.


Am schimbat cablul USB pe unul cu mufa standard (cablu pt imprimanta, cumparat de la Kaufland la 89bani/buc, cand era in reducere/lichidare). A fost destul de usor, deoarece respecta culorile obisnuite la cablurile USB.

In concluzie trebuie sa spun ca aceasta tstatura m-a impresionat. La 22Lei nu gasesti nimic comparabil pe piata romaneasca. Eu am cumparat-o mai ales din curiozitate insa poate fi folosita si pentru alte scopuri:

  • desktop PC
  • HTPC (deoarece are butoane multimedia)
  • SMART TV
  • Android TV
  • Android BOX
  • inlocuire tastatura laptop defecta (conectand-o la un port USB intern sau extern)
Acest articol a fost scris exclusiv pe minitastatura Natec. Voi continua s-o folosesc pentru scris, deoarece este foarte silentioasa si placuta la atingere/apasare. Neajunsurile ar fi:
  • marimea tastelor (nu poti scrie fara sa te uiti si sa concentrezi)
  • lipsa tastelor F1-F12
  • taste relocate in pozitii neobisnuite
Vezi pretul actual al tastaturii la PCGarage.ro: Natec 8" Keyboard Case

Urmeaza sa scriu un articol si despre gamepad-ul Natec. L-am incercat deja cu simulatoare NES in Windows 10, insa mai trebuie sa-l desfac. Promit ca nu va avea soarta tastaturii, adica il voi reasambla in forma originala :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu