NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

AMD RyZen - fara modele 2-core si 6-core?

Conform unor surse avizate, AMD nu poate dezactiva 2 nuclee din 4, pentru a lansa si procesoare 6-core. Aparent noua arhitectura RyZen este mai complicat de taiat, insa este posibil ca dupa un timp (sau la procesoarele Zen+ refresh) vor rezolva si aceasta problema. Ar fi foarte important, deoarece cipurile partial defecte se vor arunca la gunoi, daca nu se pot bloca partial si vandute ca modele inferioare.


Asadar deocamdata ne putem astepta la 4 tipuri de procesoare AMD RyZen:
  • 4 nuclee - 4 thread-uri (fara SMT)
  • 4 nuclee - 8 thread-uri SMT
  • 8 nuclee - 8 thread-uri (fara SMT)
  • 8 nuclee - 16 thread-uri SMT
In afara de procesoarele RyZen for fi disponibile in curand si APU-urile pe socket AM4, fabricate pe 28nm. Probabil nu este coincidenta; este posibil ca inginerii au stiut din timp ca arhitectura RyZen nu va putea fi taiat usor si de aceea au migrat arhitectura veche Carrizo/Excavator si pe platforma AM4. Aceste procesoare au fost concepute pentru laptopuri, deci consumul de energie va fi foarte scazut, excelent pentru firme, care se gandesc la factura de electricitate, caldura generata si zgomot.

Ne putem astepta la 4 tipuri de procesoare Excavator pe platforma AM4:
  • 2 nuclee - 2 thread-uri = "Athlon X2"
  • 2 nuclee - 2 thread-uri cu iGPU Radeon = "A4" si "A6"
  • 4 nuclee - 4 thread-uri = "Athlon X4"
  • 4 nuclee - 4 thread-uri cu iGPU Radeon = "A8", "A10", "A12"
AMD a confirmat ca toate modelele RyZen vor fi disponibile in prima zi dupa lansare, iar lansarea va fi maxim pe 3 martie 2017, deoarece invitatiile trimise de AMD pentru GDC contin fraza: "Join AMD Game Engineering team members for an introduction to the recently-launched AMD Ryzen CPU followed by advanced optimization topics.”.
...iar GDC se termina pe 3 martie 2017, deci este posibil ca vom putea chiar cumpara placi de baza si procesoare RyZen cu 1-2 saptamani inainte de GDC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu