NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Gaming PC 2000Lei

Inainte de aparitia platformei AMD RyZen si preturile scazute la procesoarele Intel Kaby Lake, e timpul perfect sa construim un ultim sistem de gaming mainstream, de performanta medie, la pret accesibil:

*preturile sunt din 17. ianuarie 2017.

Acest sistem PC de gaming costa in jur de 2000Lei si ruleaza majoritatea jocurilor noi cel putin in rezolutia 720p cu setari MEDIUM. Jocurile mai putin solicitante, de exemplu DOTA 2, ruleaza chiar si in rezolutia 4K (3840 x 2160) la un frame rate acceptabil (30+).

Proceosrul AMD Athlon X4 845 este special, pentru ca este singurul cip lansat pentru socket FM2+ cu arhitectura Excavator, care va fi prezent si pe platforma AM4 la APU-urile ieftine 28nm (non-RyZen). Aceasta arhitectura inseamna un plus de 10-15% performanta, cu care acest procesor invinge un Intel Core i3-4000, 6000 poate chiar si pe cel mai ieftin Core i3 din generatia Kaby Lake. Singurul posibil neajuns la procesorul Athlon X4 845 este limita la numarul benzilor PCI-Express 3.0, si anume x8 pentru placa video. Desi viteza de transfer totala este identica cu viteza unui slot PCI-Express x16 V2.0, nu este indicat sa-l folosim cu placa video mai rapida decat un GTX 750Ti/1050Ti sau AMD Radeon RX 460/470.


Placa de baza MSI A68HM-P33 V2 are toate facilitatile necesare, adica slot PCI-Express x16, 4 porturi SATA-III si 2 porturi USB 3.0. Slotul PCI-Express este foarte important pentru o buna functionare al placii video AMD Radeon RX 460. Un port SATA-III este obligatoriu pentru unitatea SSD, pentru a obtine un timp de pornire de 5 secunde la sistemul de operare Windows 10 si gaming fara lag (la jocul/jocurile instalate pe SSD).


Am ales hard discul de laptop de 1TB pentru acest sistem, deoarece dispune de 128MB cache (care ajuta foarte mult la viteza de scriere si citire) si este destul de silentios. Poate fi folosit pentru stocare generala dar si pentru instalarea jocurilor, care nu neaparat au nevoie de incarcare foarte rapida.


Incepand cu anul 2016, capacitatea standard de memroie pentru jocuri este de 8GB, deci am ales cea mai ieftina varianta de la PC Garage, adica 2 module de 4GB, pentru a activa modul dual channel.


Cum am mentionat mai sus, procesorul nu prea poate conlucra cu placi video foarte performante, asadar am ales cea mai buna placa din punct de vedere al indicatorului pret/performanta. AMD Radeon RX 460 este mai rapid decat un nVidia Geforce GTX 750Ti, pretul este in acelasi zona iar tehnologia de fabricatie 14nm ii permite un consum de energie foarte redus, adica sub 75W (cat ofera slotul PCI-Express).


Procesorul fiind limitat la 65W consum, iar placa video la 75W, putem fi siguri ca intregul sistem nu va consuma mai mult de 200W, chiar daca luam in calcul eficienta sursei ieftine Spire 420W, care este undeva intre 65-72%.

Pentru a vedea jocuri ruland pe acest sistem, apasati acest link, iar pentru teste GTA V click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu