NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Primul vapor fara echipaj la bord?

NU. O firma din Norvegia a dezvoltat un vapor electric de transport marfa, care nu necesita echipaj la bord. Vaporul va face primul transport in 2018, insa departamentul de marketing a facut o gafa destul de semnificativa, declarand ca va fi primul vapor de acest gen.


Cand informatia a ajuns in presa, Elon Musk (CEO-ul companiilor Tesla si SpaceX) a replicat scurt si la punct, postand o fotografie cu vaporul drona "Of course I still love you", dezvoltat de SpaceX pentru aterizari Falcon 9 in mijlocul oceanului, in folosinta din 2016. Acest vapor se pozitioneaza singur in functie de datele primite de la racheta si este capabil sa ramana in pozitie cu o precizie de 0.5m, fata de coordonatele GPS primite, luptandu-se si cu valuri mari pentru a ramane aproape perfect orizontal in timpul aterizarii.

SpaceX are inca un vapor identic, numit "Just read the instructions", care este folosit cand trebuie sa executa 2 lansari apropiate in timp, si nu este suficient timp pentru a aduce prima racheta la mal, a reconditiona suprafata de aterizare si a-l trimite la cealalta locatie de aterizare.


Asadar vaporul norvegian, in cel mai bun caz, va fi al treilea vapor fara echipaj, folosit de civili.
NOTA: proiecte similare secrete/militare, gen DARPA, cu siguranta exista deja de multi ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu