NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tesla Model X mai ieftin cu 3000 USD

Tesla a redus pretul SUV-ului electric Tesla Model X la doar 79,500 USD (de la 82,500USD), in urma unor optimizari de fabricatie, din care probabil vom mai vedea cateva in anii urmatori, deoarece pretul trebuie sa scada undeva sub pretul unui SUV pe benzina sau motorina. Producatorii de SUV-uri cu motor pe benzina/motorina au avut la dispozitie zeci de ani (si multe ajutoare stat) pentru a-si perfectiona produsele, iar Tesla abia a inceput sa produca Model X cu doar 2-3 ani in urma, Model S cu 5-6 ani in urma.


Tesla Model X este cea mai complexa masina electrica fabricata in masa vreodata, ceea ce se vede si din numeroasele probleme aparute dupa ce a inceput productia. Majoritatea defectelor au aparut la usile din spate, care au un design unic, iar furnizorii de componente nu au nimerit din prima calitatea ceruta de Tesla. Azi insa puteti cumpara Tesla Model X nou cu incredere, deoarece majoritatea problemelor au fost corectate din fabrica. Mai sunt cateva imperfectiuni legate de Autopilot si usile din spate, insa dupa ce te obisnuiesti cu modul de operare al masinii, nu vei avea parte de nicio surpriza neplacuta legata de calitate.


Din pacate deocamdata nu avem statii de incarcare rapida Tesla Supercharger in Romania, dar putem incarca masina acasa pe 240V sau la statiile de incarcare publice cu plata, unde putem incarca 10-80% in aproximativ 1:30 ore (statie ~50kW) sau in cel mai rau caz in aproximativ 6 ore (statie 11kW).


In Europa de Est nu sunt inca foarte multe masini electrice Tesla, deci nici crearea infrastructurii nu a fost o prioritate pentru ei, insa anul acesta vom avea 3 statii de incarcare rapida cu mai mule locuri (4-12) la Craiova, Bucuresti si Braila, unde o incarcare de la 20% la 80% dureaza cam 30 minute.

Pentru a rezolva orice problema minora, cel mai eficient este sa mergem cu masina pana la Viena, unde se afla cel mai apropiat centru de service Tesla (la T-ul rosu in partea de stanga-sus al hartii de mai sus). Daca este problema majora sau nu vream sa ne deplasam pana acolo, atunci ei vor trimite un Tesla Ranger (in cazul problemelor relativ mici) sau vor organiza si plati transportul pana la centrul de service si inapoi.


Acest serviciu de reparatii, unde este optimizat deja, este aproape ca SMURD-ul, adica de obicei tehnicianul soseste in maxim 1 ora, iar masina este reparata in max. 1-2 ore, sau primesti un Tesla (configuratie identica sau superioara) de imprumut, pana cand masina ta este dusa la service, reparata si returnata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu