NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Despre AMD RyZen ThreadRipper

AMD a surprins piata cu noile sale procesoare RyZen si EPYC, care ofera mai multa performanta/pret decat Intel, insa ThreadRipper nu a fost un proiect oficial al companiei.


AMD ThreadRipper cu 8, 12 si 16 nuclee (+SMT) a fost construit de tehnicienii de la AMD, in timpul lor liber, fara sa fie platiti pentru munca lor timp de 2-3 ani, pana cand au cerut si primit aprobare de la conducerea AMD.

Tehnicienii au folosit acelasi socket ca EPYC si acelasi modul RyZen 8c/16t, din care este construit si EPYC. Singurele diferente intre ThreadRipper si EPYC sunt numarul canalelor de memorie (4 vs 8), numarul modulelor sub capac (doar 2 vs. 4) si numarul benzilor PCI-Express 3.0 (64 vs.128).

Asadar Intel nu a stiut despre acest proiect - doar in 2017 au aflat ce au de gand sa lanseze cei de la AMD. De aceea s-au panicat, adaugand cateva Xeoane cu 12, 14, 16 si 18 nuclee la lista cu procesoarele planuite.


Deja faimosul Der8auer a facut rost de un asemenea procesor si bineinteles l-a decapitat:


SURPRIZA! Dupa cum se vede, procesorul a fost adaptat de la un alt socket ... si ca o insulta in plus, capacul nu este lipit nici de data aceasta, rezultand in temperaturi foarte ridicate, indiferent de coolerul folosit... Timp ce AMD lipeste capacurile tuturor procesoarelor, care ies din fabrica:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu