NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Monitor IPS AOC 21.5" Full HD, HDMI, I2276VWM

Saptamana aceasta am incercat sa-mi cumpar un monitor nou, si ... nu am reusit.
In ultimii ani am folosit exclusiv monitoare business class second hand:
  • Fujitsu Siemens B17-2 (cu 2 zgarieturi reparate DIY)
  • LG Flatron L1953HM
Rezolutia totala al monitoarelor este 2560 x 1024 si am incercat sa-i inlocuiesc cu un singur monitor Full HD, adica 1920 x 1080, crezand ca un monitor nou va avea imagine mai clara si consum redus, fata de 2 x 35W, cat consuma vechiturile mele.


Am ales monitorul IPS AOC 21.5" I2276VWM Full HD, la ~460 de la eMAG.ro (cu mouse pad Somic cadou). Acest monitor se bazeaza pe o tehnologie IPS mai veche, dar conectivitatea si constructia sunt foarte bune.

Piciorul monitorului este din metal (probabil aluminiu) si baza din aluminiu + fier, sunt 2 straturi metalice si unul plastic in mijloc. Este foarte stabil.

Conectivitatea este destul de generoasa, incluzand un port VGA + cablu, port HDMI + cablu si o mufa pentru casti/boxe, prin care vine sunetul din HDMI... si cablu de alimentare non-standard.


Am ramas neplacut surprins de calitatea panoului si de meniul destul de avansat, dar cu butoane functionale numai cand vor ei.


Panoul avea un pixel partial mort si umbre in backlight in forma desenata cu rosu, vizibil din orice unghi, pe fundal alb, galben ... orice culoare solida/deschisa. Asadar ieri am returnat monitorul (+cadoul) si am primit banii inapoi in Showroom - CASH! ... iar tehnicianul nici nu a deschis cutia, a notat doar defectele mentionate... si a tiparit documentele de retur.

Azi am plasat o comanda noua, exact acelasi model cu mouse pad Somic cadou, insa pretul este mai mic cu ~7 lei. Va sosi in showroom vineri sau cel tarziu sambata ... sunt curios daca calitatea va fi mai buna, sau chiar mult mai proasta decat la primul monitor... voi posta inca un articol despre noul monitor in cateva zile... am vrut sa-i dau inca o sansa, deoarece vine cu 3 ani garantie, care poate fi extinsa oricand cu inca 2 (contra cost), adica poate fi folosit cel putin 5 ani fara a cheltui 1 leu pe reparatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu