NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Monitor IPS AOC 21.5" Full HD, HDMI, I2276VWM - partea 2.

Dupa esecul cu primul monitor, am incercat din nou, si pot sa spun ca a meritat. Am comandat ultima bucata din promotie cu mouse pad Somic...
Cutia in care vine e destul de nepotrivita, adica nu ofera suficienta protectie si nu are maner pentru transport, doar 2 gauri laterale. Pentru transportul pe jos aprox. 3km am folosit o solutie DIY, o curea geanta cu lungime ajustabila.


Monitorul are in jur de 4kg, deci solutia improvizata a rezistat fara sa rupa cutia de carton, insa pentru transportul monitoarelor mai grele, carligele trebuie modificate cumva, ca sa faca contact in mai multe puncte cu cutia slaba.

Inapoi la monitor, iata unboxingul si montarea bazei in stil amator/incepator:


O singura observatie am in legatura cu cabluri ... nici cablul de curent si nici cablul HDMI nu intra drept, cum trebuie. Inainte de a conecta cablurile la monitor, trebuie indoite putin chiar unde se sfarseste cauciucul protector al mufelor, deoarece nu e suficient spatiu acolo din cauza design-ului putin primitiv.

Dupa ce am conectat monitorul la calculator m-am dus direct la setarile rezolutiei in control panel si am fortat Full HD la 75Hz, desi in mod normal apare doar SXGA la 75Hz (1280 x 1024). Teoretic limita de Full HD 60Hz este impusa de portul HDMI, insa daca panoul si electronica monitorului pot sa duca 75Hz in orice alta rezolutie, atunci nu ar trebui sa fie o problema nici rezolutia Full HD la 75Hz... cel putin in meniul monitorului apare cum trebuie, 1920 x 1080 @75Hz:


Se pare ca de data aceasta am fost norocos, panoul nu are pixeli morti (deocamdata), meniul functioneaza OK, iar umbra de backlight este aproape inexistenta - se observa doar daca sti ce cauti.

Asadar pot sa recomand acest monitor, chiar si la pretul actual de ~500Lei, deoarece are specificatii mai bune pentru gaming, decat celelalte monitoare IPS la acest pret (majoriatea au timp de raspuns tipic de 14ms vs. 5ms, nepotrivit pentru gaming).

Monitorul este disponibil la:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu