NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Inregistrare Gameplay pentru Youtube cu investitii minime

DOTA 2 este aproape cel mai jucat joc in ultimele luni, depasit recent doar de PUBG. Defense of the Ancients 2 este un joc Free to Play, descarcabil gratuit de pe Steam, insa trebuie sa cheltuiesti bani daca vrei sa te bucuri de toate facilitatile jocului, cum ar fi skinuri, animatii speciale...etc.

Timp de aprox. 1 an am jucat DOTA 2 pe un calculator Intel Haswell Celeron G1820, cu 8GB memorie, 60GB SSD, 320GB 2.5" HDD si placa video Radeon 5550 512MB cu a doua cea mai proasta setare de grafica. De cateva ori am incercat sa inregistrez gameplay-ul, insa procesorul dual core a reusit doar ~2FPS sau s-a si blocat dupa cateva secunde.

Recent am facut upgrade la AMD Athlon X4 845 Carrizo FM2+, care are performata reala dubla fata de vechiul Celeron, iar DOTA 2 a inceput sa mearga cu mult mai bine, cu utilizare de procesor in jur de 70%.

Prima mea incercare de a inregistra un joc a fost cu telefonul, la 12FPS ... judecati voi rezultatul:


Dupa cateva ore de research pe net, am realizat ca sunt sanse ca softul OBS sa functioneaze chiar pe configuratii modeste, ca al meu. L-am configurat cu cele mai slabe setari de calitate, capturand 1080p downscale la 720p, iar rezultatul a fost destul de OK:


Ultimul upgrade ar fi trebuit sa imbunatateasca calitatea imaginii, cat si FPS-ul, insa deocamdata nu am reusit sa fortez softul OBS sa faca Hardware Encoding cu noua mea placa video nVidia Geforce GT 1030 2GB GDDR5 (Pascal). Aparent nVidia a blocat aceasta functiune pe placile video GT, desi GT 1030 are puterea necesara, cea mai ieftina placa cu care merge este modelul GTX 650, care este cu ~30% mai lent decat GT 1030 ... deci a fost o decizie de marketing, neavand nicio legatura cu chestii tehnice.

Asadar deocamdata rulez jocul DOTA 2 in 1080p pe cea mai inalta setare de grafica si-l inregistrez folosind ~15% CPU ca si pana acum, 720p@30FPS ... dar cu mici probleme de calitate si blurring...


In aceasta configuratie placa video este folosita la peste 90%, deci va trebui s-o limitez la ~70%, lasand astfel resurse CUDA pentru un software de inregistrare compatibil ... sper sa gasesc unul gratuit ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu