NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Camper Mode si Chill Mode in masinile Tesla

Prin recentele update-uri de software OTA, masinile electrice Tesla au fost imbunatatite cu 2 functiuni foarte practice:
  • camper mode
  • chill mode
Camper mode te lasa sa pornesti aerul conditionat cu marea parte al masinii oprita. Proprietarii Tesla foloseau deja cateva trucuri pentru a obtine acelasi rezultat, insa acum este foarte simplu, doar o apasare pe un buton pe touchscreen.

-De ce ar folosi cineva asa ceva?

Spre deosebire de masinile clasice cu motor cu explozii, masinile electrice folosesc bateria principala pentru toate sistemele din masina, deci si aerul conditionat poate functiona fara "motorul pornit", consumand 1-2kW ... adica dintr-o baterie Tesla de 75kWh poti folosi aerul conditionat timp de aprox 50 ore la putere maxima.

Da, proprietarii Tesla folosesc aceasta functiune pentru a dormi in masina, foarte practic daca nu ai rezervat o camera de hotel in timp sau camerele de hotel libere nu au aer conditionat. Poti dormi 1-2 nopti in masina, pana cand gasesti un hotel potrivit.

Un producator de accesorii pentru masini a asamblat un produs "Dreambox", care include o saltea, lenjerie de pat, pilota si doua perne. O versiune (din videoul de mai jos) este pentru Model S (fara scaunele 6 si 7 pentru copii, din spate) si o alta versiune este disponibila pentru Model X, configuratia cu 7 scaune (pliabile)...


Chill mode a fost cerut de multi proprietari, deorece chiar si configuratiile de baza Tesla Model S/X 75D au o acceleratie prea agresiva, ajung de la 0 la 100km/s in doar 4-5 secunde. Daca activezi Chill mode, masina va accelera mai lent, oferind mai mult confort pasagerilor. Un efect secundar este cresterea eficientei, nu cu mult, doar ~5% dupa calculele mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu