NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tesla Semi Truck si Roadster v2

Inainte de toate trebuie sa spun ca Tesla Semi va intra in productie in 2019, iar Tesla Roadster V2 in 2020. Azi au aratat doar 3 prototipuri: un camion inalt, unul mai scund si Roadster V2 ... si un pickup truck urias, gata proiectat pe calculator, insa fara prototip realizat.


Camionul inalt este configurat pentru distante mari, 800km (500 mile) pe autostrada dintr-o singura incarcare. Incarcarea se va face la oricare dintre statiile retelei Tesla Megacharger, care pot incarca bateria cu 650km autonomie in doar 30 minute. (Camionul scund este mai putin aerodinamic, deci probabil este configurat pentru distante mai mici).

Pentru a realiza aceasta performanta exceptionala, Tesla Semi a fost proiectat fara cutie de viteze, fara diferential...etc. Motoarele electrice (6 bucati) sunt conectate direct la roti (ca la locomotivele Diesel-electrice), pentru a maximiza eficienta, cat si spatiul pentru baterie intre roti, sub cabina.

Acceleratia camionului fara remorca de la 0 la 100 km/h este de 5 secunde, iar cu remorca incarcata - pana la limita legala - este de 20 secunde.


In cabina gasim scaunul soferului in mijloc, volanul, pedale, si 2 ecrane touchscreen laterale, cu care se pot controla toate sistemele din camion. Varianta fara oglinzi laterale foloseste camere video, pentru a afisa oglinzi virtuale pe marginea ecranelor.

Inca 3 detalii importante sunt:
  • geamuri super rezistente la impact cu obiecte mici
  • pretul eenergiei de 7centi/kWh garantat de Tesla la orice Megacharger din lume
  • garantia pe baterie si motoare este de 1.6 milioane de kilometri

Tesla Roadster V2 este mai incredibila decat Tesla Semi. Este echipata cu o baterie de 200kWh, capacitate dubla, fata de cea mai scumpa configuratie Model S sau X, care ii ofera o autonomie de peste 1000km (620 mile) dintr-o singura incarcare.


Acceleratia 0-100km/h este de 1.9 secunde (0-160km/h de 4.2 secunde), realizata cu 3 motoare electrice (2 spate + 1 fata). Cand va intra in productie, Tesla Roadster V2 va fi cea mai rapida masina sport decapotabila de pe piata, cu aceasta acceleratie si viteza maxima de 400 km/h (250 mile/h). Deasemenea va fi prima masina de productie, care parcurge "quarter mile"-ul in doar 8.9 secunde.

Cat vei plati pentru Tesla Roadster?


Pe romaneste, daca platesti in acest moment 250.000 USD, atunci vei fi intre primii 1000 proprietari cu o masina rara. Daca platesti acum 45.000 USD + 155.000USD la livrare  (pretul de baza), atunci vei primi o configuratie mai simpla, mai generica ... masina ta va fi doar una din zecile/sutele de mii...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu