NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tesla lanseaza noul Roadster?

Cu putin timp dupa dezvaluirea prototipului, se pare ca CEO-ul Elon Musk vrea sa si lanseze masina ... in spatiu?!


Defapt este vorba despre prima masina Tesla Roadster (nr. serie #0001), care este in proprietatea lui Musk si a trecut prin cele mai multe reparatii ... si este inca 100% functionala, dupa 10 ani de folosinta.


Fiind primul drum al rachetei Falcon Heavy, SpaceX nu a gasit un client dispus sa plateasca un transport practic degeaba, deci au ales un obiect sub limita maxima de 2 tone pentru a servi ca colet pe primul zbor de test catre planeta Marte.

Conform planurilor, Falcon Heavy va deplasa catre Marte si va ramane in orbita "un miliard de ani", avand ca incarcatura prima masina electrica moderna cu autonomie de peste 400km.

Daca nimic grav nu va interveni, atunci cu acest zbor de test, SpaceX va afla tot ce e de aflat despre calatoria spre Marte, iar peste 2 ani vor putea transporta primii roboti, care vor construi un rezervor si vor genera local suficient combustibil pentru drumul inapoi spre Pamant.

Intr-un viitor mai indepartat, dupa ce vom avea o mini-colonie pe Marte, este posibil ca romanticul Musk isi va recupera masina din orbita si o va folosi in batranete. Nu este un secret ca Musk vrea sa moara pe Marte, "dar preferabil nu la impact" - spune el, de fiecare data cand este intrebat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu