NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Garantia oficiala Tesla Model 3

Inca in iulie 2017 am aflat despre garantia (pt. baterie si motor) oferita de Tesla pentru cea mai ieftina masina electrica, Tesla Model 3:
  • varianta cu baterie mica (~55kWh): 100.000 mile sau 8 ani (>35.000USD)
  • varianta cu baterie mare (~75kWh): 120.000 mile sau 8 ani (>44.000USD)
Azi insa stim si capacitatea minima garantata pe timpul garantiei: 70%.


Primele informatii despre masinile Tesla Model S/X, care au un management avansat al bateriei, arata ca te poti astepta la o pierdere de capacitate de 5% dupa 50.000 mile si inca 5% dupa 150.000 mile... iar conform calculelor specialistilor poti ramane cu ~70% capacitate, daca ai grija de baterii, chiar si dupa 1 milion de mile (in 15-25 ani).

Tesla Model 3 foloseste celule Li-Ion cu mult mai avansate decat masinile Model S/X, deci aceasta garantie practic este doar o formalitate. Daca ai grija de baterie, atunci cel mai probabil nu vei simti degradarea graduala.

Companiile de taximetrie si de tip ride sharing pot suferi pierderi din cauza garantiei limitate, deoarece aceste companii de obicei folosesc statiile Supercharger de mai multe ori pe zi (degradand bateria cu mult mai repede) si depasesc 120.000 mile in aproximativ 1 an.

Solutia pentru asemenea cazuri (oferita de Tesla) este Superchargerul limitat la 60kW, care poate fi cumparat direct de la Tesla pentru uz privat, deci nu va aparea pe harta, doar pentru masinile autorizate de proprietar. Incarcand cu doar 60kW (in loc de 100-120kW), bateria se va degrada mai putin, dar nu chiar atat de putin ca la incarcarea lenta "peste noapte" la ~5kW.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu