NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

De ce se teme Elon Musk?

Elon Musk se teme de A.I., din motive foarte valabile. Majoritatea lideriolor in tehnologie, care il contrazic pe Musk, se gandesc la "A.I. ingust", cand vorbesc despre inteligenta artificiala. Acest tip de A.I. functioneaza in limite clar definite de proprietar. De exemplu masinile cu autopilot folosesc A.I. exclusiv pentru a conduce masina. A.I.-ul autopilot conduce masine intre punctele A si B, insa nu are dreptul de a comunica prin internet sau sa-si propuna orice alta "misiune".


Un alt exemplu de A.I. ingust (narrow) este folosit de Google, Facebook ..etc. pentru a analiza datele colectate despre clienti/utilizatori si pentru a optimiza algoritmul de marketing pe platforma. In acest caz A.I.-ul poate fi tinut sub control, insa din cand in cand ne trezim cu diferite catastrofe sociale, cauzate de postari cu informatii false, promovate de algoritm si crezute de utilizatori. Vezi povestea din spatele alegerii lui Trump, #rezist ...etc.


A.I.-ul de care se teme Musk este un A.I. lasat liber sa faca "ce vrea" cu un anumit scop (sau fara).


Cu cativa ani in urma niste cercetatori au dat mana libera unui A.I. experimental sa-si optimizeze comunicarea cu un alt A.I., intr-un laborator securizat. Rezultatul a fost o crestere semnificativa de viteza de transfer intre cele doua entitati virtuali, insa cercetatorii nu au mai putut descifra comunicarile si nici procesul de gandire al celor doi. Experimentul a fost oprit definitiv, binenteles, deoarece nu mai puteau fi controlati.

In acest moment cel mai periculos ar fi ca un A.I. sa fie lasat liber pe internet, cu sau fara scop definit. Prin internet are acces la toate informatiile omenirii, iar daca invata hacking, atunci poate controla aprope orice gadget conectat la internet.

Ce nu este conectat la internet? Buna intrebare ;)

Sa presupunem ca o fabrica de automobile 100% automatizata este conectata la internet... iar A.I.-ul reprogrameaza liniile de productie sa faca roboti inarmati ... sau doar modifica ceva in softul masinilor ca sa atace oameni pe strada la o data exacta peste tot in lume... etc...etc....etc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu