NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tesla Model 3 este cel mai vandut BEV din categorie

Prescurtarea BEV vine de la Battery Electric Vehicle, iar introducerea sa a fost necesara dupa ce mai multi producatori de masini au abuzat de termanul EV, ascunzand un motor electric mic undeva prin portbagaj si numind produsul "masina electrica" prietenoasa cu mediul - o minciuna 100%.


Productia Tesla Model 3 a inceput cu mai multe probleme, dintre care cea mai serioasa a fost legata de asamblarea bateriei. Panasonic a avut la dispozitie 1.5 ani pentru a construi linia de productie pentru baterii in Gigafactory, insa rezultatul a fost un esec complet. Problema va fi rezolvata numai luna aceasta, dupa ce Grohmann Engineering (firma achizitionata de Tesla) a construit o linie de productie in doar 6 luni in Germania. In acest moment robotii sunt transportati si instalati in Gigafactory, in SUA. Elon Musk a estimat ca linia de productie va fi functionala la sfarsitul Q1 2018, adica sfarsitul lunii Martie.

Cu toate astea Tesla a produs pana acum cel putin 7000 masini Model 3, iar in lunile Ianuarie si Februarie vanzarile din SUA au depasit orice alt model din segmentul, care include si hibridele mai putin prietenoase cu mediul.


Dupa instalarea liniei de productie al bateriilor, Tesla va produce intre 2500 si 3000 masini Model 3 in fiecare saptamana.

Urmatorul pas va fi dublarea si optimizarea liniilor de productie, pentru a ajunge in final la 10.000 masini Model 3 pe saptamana, ajungand astfel la aproximativ 500.000 unitati pe an.

unofficial rendering
Deasemenea in Q3 si Q4 anul acesta Tesla va incepe investitiile de capital in urmatorul model Tesla, care va fi un SUV compact numit Model Y... deci toate modelele insumate vor fi S3XY, iar daca includem si Tesla Semi + Roadster obtinem "Semi S3XY Roadster" (roadster pe jumatate sexy).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu