NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Tesla nu este perfect, dar ...

Tesla a progresat mult in ceea ce priveste energia folosita de febricile si masinile sale. CEO-ul Elon Musk a fost mereu criticat pentru faptul ca compania Tesla (si SpaceX) nu foloseau exclusiv energie regenerabila.


Toate fabricile si statiile de incarcare Tesla folosesc deja exclusiv energie regenerabila, cumparata din retea de la producatori, insa luna aceasta tehnicienii au inceput sa instaleze panouri fotovoltaice pe acoperisul Gigafactory.

Deocamdata nici cladirea nu este completa (doar cam o traime e construita), insa instalarea panourilor da un semnal pozitiv important, dupa ce unii experti au sustinut ca proiectul cu fotovoltaice a fost complet abandonat demult.


Un alt pas important a fost transforamrea unor Masini Tesla Model S (gen.I.) in masini de interventii. Conform declaratiilor recente al lui Musk, toate masinile de interventii Tesla vor fi inlocuite cu masini electrice Model S (pentru reparatii mai mici) sau Model X (pentru inlocuirea componentelor mari si/sau tractari cu/fara remorca).


Cel mai probabil vor folosi exclusiv masini CPO (certified pre-owned, adica second hand), pentru a economisi bani si pentru a nu afecta vanzarile de masini noi, care in acest moment sunt limitate la aproximativ 100.000 unitati pe an, din cauza furnizorilor de baterii (furnizorul principal este Panasonic, insa din cand in cand sunt nevoiti sa cumpere mai scump si de la Samsung sau LG Chem).

Din pacate Tesla inca nu are planuri de a modifica acumulatorul Model S si X pentru a folosi celule produse la Gigafactory (2170), insa peste 1-3 ani aceasta tema va trebui rediscutata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu