NU te costa nimic in plus sa ajuti blogul, cumparand ce vrei prin linkurile de afiliere:
eMAG.ro, Cel.ro, PCGarage.ro, ALTEX.ro,
evoMAG.ro, Citgrup.ro, Interlink.ro, Flanco.ro, Vonino.ro, e-boda.ro, iHunt.ro, Utok.ro, Blackview.ro, G2A.com, Kinguin.net

Elon Musk are idei, dar insuficienti bani si timp ...

Asa cum stiti deja, noua generatie Tesla Roadster va depasi toate masinile din categorie, din toate punctele de vedere, insa la demonstratie au folosit un prototip standard, adica cea mai ieftina varianta (200.000USD).


Ceilalti producatori de masini (clasice, pe benzina/motorina) spun ca aceste cifre sunt imposibile, sau la limita imposibilului, mai ales la pretul anuntat. Azi insa stim ca Elon Musk triseaza, si va apela la compania sa de rachete SpaceX, pentru a impinge limitele mai departe.


Partea despre zburatul este mai mult o gluma, insa folosirea unor compresoare puternice de aer pentru propulsie aditionala este o idee foarte buna si relativ ieftina. Tractiunea traditionala (cu 3 motoare + torque vectoring) are limite serioase, definite de suprafata drumului si calitatea pneurilor, dar cu "niste ventilatoare" se mai poate taia pana la o secunda (cred) din timpul de acceleratie 0-60mph de 1.9s.


Cei care nu cred ca tehnologia functioneaza, pot sa incerce experimentul de mai sus cu un balon simplu si 4 roti...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu